ESD védett padló

ESD (ElectroStatic Discharge) Elektrosztatikus kisülés

ESD védett padló

A korszerű gyártási és raktározási folyamatok ma megkövetelik az elektrotechnikai berendezések és beépítési folyamataik közben a tökéletes ESD védelmet. Mivel ezen eszközök statikus feltöltődés-kisülés közbeni sérülései, úgynevezett látens hibákat okozhatnak. Az ilyen hibák nehezen kimutatható az eszköz későbbi működése közben jelentkező működésképtelenséget vagy rosszabb esetben nem tervezett működést és ezzel veszély helyzetet okozhat. Ezen meghibásodások elkerüléséhez a gyártási környezetet kell olyan módon kialakítani, hogy az ESD (elektrosztatikus kisülés) jelenség ne jöhessen létre.

Probléma:

  • Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása, mozgatása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet.
  • Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).
  • ESD rendszerben
  • A feltöltődés optimális elvezetése kisülés nélkül.

A megfelelő ESD védett környezet kialakításának minden esetben legfontosabb és alap eleme a megfelelő levezetési ellenállású padló kialakítása. Az ilyen padló képes biztosítani, hogy az egyéb elemek, mint a ruházat, gyártó, és anyag mozgató eszközök képesek legyenek a padlón keresztül a testek töltéshalmozódása közben létrejövő sztatikus feltöltődést a megfelelő mértékben és sebességgel elvezetni. Továbbá íjmódon a jól kialakított padozat a teljes környezet egyenpotenciálú működésének kialakításában is fontos.

Az ESD padozatok legfontosabb paraméterei:

  • Laborvizsgálatokkal igazolt biztosítható szabványi megfelelőség
  • Rg, Védőföldhöz mért ellenállás
  • Rsys, Rendszer ellenállás (padló két pontja között)
  • Ug walk, Walking Test – A padló töltés levezetési képessége
  • Teljes ESD ruházatban test és padlólevezetési pont közötti ellenállás

Fontos! A padozatok mechanikai szikramentessége nem igazolható ESD mérésekkel, ezen esetekben kérje technológusaink segítségét. Mechanikai szikra elleni védelem esetén a betonpadlók összetételét az ilyen követelménynek megfelelően kell meghatározni.

ESD védett padló

Márkáink

CONTEC® 1995 óta a világ egyik legjobb felület-előkészítő gépgyártója Svéd Scanmaskin kis csiszológépek Tuomei Machunery padlóépítő gépek Clever Floor Betonpadló Betoncsiszolás BSTools szerszámokkal Multitool szerszámok Tyrolit Group: Betoncsiszolás, betonvágás, vágó szerszámok


Tedd hatékonyabbá munkádat egy regisztrációval!

Használd kedvezményesen kalkulátorunkat vagy a padlóválasztó APP-ot!