fbpx

Az esd-védelem

a padlónál kezdődik

ESD védett padlók az elektronikában

Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet. ESD védett ipari padló segítségével gyártósora és termékei biztonságban lesznek.

ESD vedelem platinum superfloor

az esd hatásai

Ma az ESD hatással van a termelékenységre és a termék megbízhatóságára jóformán minden mai elektronikai környezet szempontjából. Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet, ahol az ESD okozta hibák éves költésge az elektromos iparban közelít a több milliárd dollárhoz. Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).

Fontos alapszabályok

Az ESD védelemhez megfelelő földelést kell biztosítani, hogy a sztatikus töltést, ami egyéb esetben megrongálná az alkatrészeket semlegesíteni lehessen. Az ESD biztos munkaállomások sztatikus töltést elnyelő vagy anitsztatikus munkafelülettel rendelkeznek, amik közös földre vannak csatlakoztatva. Gondoskodni kell továbbá a munkatársak bőrének földeléséről is, lehetőleg csuklópánton keresztül, így el lehet vezetni a bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket.

Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását, így a padló az ESD védelem alapeleme.

a padló az ESD védelem alapeleme

Az ESD (elektro static discharge) elektrostatikus kisülés ellen védett rendszerek alapfeltétele a megfelelő minőségű ESD védett padozat kialakítása.  Az Epo-trend által kifejlesztett eljárással készített padlók a piacon egyedül állóan laborvizsgálatokkal, szabvány szerinti vizsgálatokkal vizsgálva és megfelelő dokumentációval igazoltan megfelelnek ezen elvárásoknak.

Végre egy korrekt megoldás a termeléskiesés nélkülözésére.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

Megoldásként kínáljuk ESD védelemmel kombinálható padló koncepcióinkat, a Husqvarna Superfloor padlómegoldásokat, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepcióink megfelelően áthidalják ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

 

Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert

Ismerd meg ezeket a beton padló típusokat részletesebben.

Superfloor bronze

BRONZE

Finoman csiszolt felső rétegével a Bronze a legegyszerűbb Superfloor. A beton belső kőszerkezete nem lesz látható. Ez sima és matt felületet eredményez, kissé kisebb kopásállósággal. Legjobb olyan helyiségekben alkalmazni, ahol a padló igénybevétele kisebb.

Superfloor silver

SILVER

A Superfloor Silver a Platinum kevésbé fényes változata. Mivel a csiszolási mélység megegyezik Platinuméval és a kőszerkezet is teljes mértékben látható, így a padló nagyon erős. A kevesebb polírozási lépés miatt a padló felülete matt lesz.

Superfloor gold

GOLD

A Gold padlómegoldás azt jelenti, hogy a padló nincs olyan mélyen csiszolva, mint a platinumnál, de eléri ugyanazt a fényességet. A Gold megoldás tehát jó választás lehet a már sima és egyenletes betonpadlók számára, ahol az esztétikum fontos tényező.

Superfloor platinum

PLATINUM

A Platinum a legnépszerűbb és legtöbbször választott Superfloor felület, ha igazi terazzo hatású padlót szeretnénk. A padló többszöri mély csiszolásával és polírozásával simább, egyenletesebb padlót kapunk, teljesen látható kővázzal és páratlan kopásállósággal.

Husqvarna Superfloor padlómegoldások teljesen a padlódra szabva!

A Husqvarna Superfloor padlómegoldások szinte minden környezetben tökéletesen megállják a helyüket legyen szó raktárhelyiségről, gyártó üzemről, ipari vagy kereskedelmi létesítményről, de akár egy otthonnak is letisztult és minimalista kisugárzást kölcsönöz. A négy kivitelezési koncepciónak köszönhetően, pedig szinte biztos, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő esztétikai kinézetet.

Csak kattints és töltsd ki Űrlapunkat, kérj Árajánlatot és tudj meg mindent leendő Superfloor padlódról!

sulyok csiszologepen