husqvarna Superfloor

9 tény, amiért a Csiszolt Betont jobban szeretjük, mint az Epoxit.

– avagy 9 tény , amely a csiszolt betonfelületek kialakítását a legköltséghatékonyabb építőipari technológiák közé emeli.

Van az a pénz… Az egyre csak növekvő építőipari anyagárak mellett, üdítő gondolat tudni azt, hogy a csiszolt beton felületek kialakításához nincsen szükség semmiféle burkoló vagy fedőanyag használatára. Ráadásul az így kialakított padlók funkcionalitásbeli és esztétikai tulajdonságait is megtöbbszörözhetjük a minden igényt tökéletesen kielégítő végeredmény érdekében.

Az alábbi tanulmányban 9 szempont alapján vizsgáltuk és hasonlítottuk össze a Csiszolt Beton és az Epoxi padlók általános tulajdonságait:

 
 

1. Gazdaságosság:

· Csiszolt beton
A csiszolt beton padló kialakításakor nincs szükség semmilyen burkoló vagy fedőanyag használatára – csak a nélkülözhetetlen beton felület szükséges hozzá, amely sok esetben már megtalálható a helyszínen és egy egyszerű eljárással gyönyörű padló varázsolható belőle.

· Epoxi Padlók:
A különböző burkoló, színező és alapozó anyagok bekerülési költsége igen magas, nem beszélve azok magas szaktudást igénylő és igen bonyolult applikálásáról, valamint arról, hogy a végeredmény esztétikája sokban függhet a fogadó felület állapotától, amely, ha nem megfelelő később az epoxi bevonat sérülését eredményezheti.

 
 
gazdasagos csiszolt beton

2. Élettartam:

· Csiszolt Beton
A csiszolt beton felületek rendkívül hosszú élettartamnak örvendenek, ha azokat megfelelően tartják karban és tisztítják akár háromszor túlélhetik epoxival bevont padló társaikat, mivel diffúzióképesek, nincs burkolat, ami felválhatna, megsérülne vagy költségnövelő tényező lehetne.

· Epoxi Padlók:
Az epoxi felület esetén egy olyan felületről beszélünk, amit már borít egy pár mm vastagságú réteg. Mechanikai behatás esetén kopik, vékonyodik, elhasználódik. Ezért bizonyos időnként a bevonatolást meg kell ismételni. Epoxy rétegnél, ha a felület előkészítése, kivitelezés nem volt megfelelő akkor a réteg károsodik, felválik a fogadó felületről.

 

hosszú élettartam csiszolt beton padlok

3. Takaríthatóság:

· Csiszolt Beton
A csiszolt beton felületek ellenállóságuknak köszönhetően rendkívül könnyen és egyszerűen takaríthatók. Mivel a csiszolt beton felületek jól bírják az extrém igénbevételt is, így a sima, karcmentes felületen nehezebben ragadnak meg a szennyeződések tehát könnyebb azokat eltávolítani.

· Epoxi Padlók:
Az epoxi padlók karbantartása azonban már korántsem ilyen egyszerű, hiszen rendkívüli pontossággal kell odafigyelni, hogy az adott epoxi anyagból készült felületet mely tisztító anyagok nem károsítják – ez eltérő attól függöen, hogy a bevonat milyen szerkezeti felépítésű. Nem mellesleg az epoxi padlók nagy igénybevétel esetén sérülnek, karcolódnak, így megkönnyítik a szennyeződések letapadását és felületbe ivódását.

 

takaritható csiszolt beton

4. ESD védettség:

Csiszolt Beton:
Vizsgálatok bizonyítják és szabványok biztosítják a csiszolt beton felületek kimagaslóan jó eredményeit, ha ESD védelemről beszélünk. A beton anyaga szerkezetileg alapból jó vezteőképességgel rendelkezik, így ESD padló kialakításakor csupán a levezetési elleneállás homogenitását kell kialakítani, hogy az ESD szabványnak megfelelő padlót kaphassunk, amely hosszú távon biztosítja az ESD védelmet (20-30 év).

· Epoxi Padlók:
Az Epoxi padlók esetében egy speciális, vezetőképes töltőanyagokat tartalmazó bevonatot kell installálni a már meglévő bevonatra, amely így képes egyenletes vezetőképességet biztosítani a padló rendszernek. Ám ezek az extra bevonatok az idő során (6-8 év) az igénybevételtől és mechanikai behatásoktól elvékonyodnak, így nem biztosítanak teljes védelmet a padlónak, míg újra nem installálják őket.

 

esd vedett csiszolt beton

5. Környezeti terhelés:

· Csiszolt Beton
Például a Husqvarna Superfloor™ betoncsiszolási eljárásnak megfelelően felpolírozott padlóhoz nem tesznek hozza semmit, kizárólag a tisztan szerkezeti betont finomítják fel, ezért nem jelent semmilyen terhelést az egészségre vagy a környezetre. A folyamatban környezetbarát impregnálókat alkalmaznak. Az igy elkészült padló rendkívül hosszú élettartamú és karbantartása minimális szintet igényel.

· Epoxi Padlók:
Mérések bizonyítják, hogy az Epoxi padlók előállítása az összes padlótípus közül a legártalmasabb a környezetre. Az Epoxi anyagok előállítása rendkívül kártékony a környezetre, valamint újrahasznosítása is csak igen csekély mértékben megoldott. Tanulmányok bizonyítják, hogy az epoxi padló hozzájárulása a globális felmelegedéshez 189-szer nagyobb, mint egy Superfloor ™-é.

 

környezetkimelo csiszolt beton

6. Súrlódás:

· Husqvarna Superfloor Csiszolt Betonpadlók
Az EN 13036-4 – Csúszási ellenállás szabványban SRT ingával mért és meghatározott értékek szerint a Superfloor csúszási ellenállósága kétszer nagyobb, mint az epoxival bevont felületeké nedves környezetben vizsgálva, de száraz környezetben is maga mögött hagyja a műgyanta padlók csúszási ellenállási értékét.

· Epoxi Padlók:
Az epoxi padlók tehát csúszási ellenállás téren is alulmaradtak a csiszolt beton felületekkel szemben, habár mindkét felület csúszási ellenállási értéke beleesik az alacsony csúszási potenciállal rendelkező felületek kategóriájába.

 

surlodas allo csiszolt beton

7. Terhelhetőség:

· Husqvarna Superfloor Csiszolt Betonpadlók:
A Superfloor csiszolt beton felületek jól bírják a magas terhelést és igénybevételt hosszú távon is, a beton anyag jó tulajdonságainak köszönhetően, amelyek a csiszolási eljárás során még nagy mértékben javulnak is. Csiszolt/polírozott betonpadló esetében az elkészült felület azonnal igénybe vehető, terhelhető.

 

· Epoxi Padlók:
Az epoxi felületek terhelhetősége korlátozott, hosszan tartó igénybevétel mellett igen alacsony. A műgyantával ellátott felület 20 °C-on 24 órás kötési idő után járható, de ezen időszak alatt a fényes burkolat sérülékenyebb és tartós nedvesség hatására foltszerűen megmattulhat. Teljes mechanikai és vegyi terhelhetőség 23 °C-on 7 nap.

 

terhelheto csiszolt beton

8. Kopásállóság:

· Husqvarna Superfloor Csiszolt Betonpadlók:
A csiszolt/polírozott beton rendkívül magas kopásállóságát teszteredmények igazolják, ezért tökéletes padlóválasztás minden olyan környezetben, ahol nagy forgalom bonyolódik, vagy egyéb jelentős igénybevételnek van a padló kitéve. A kopásállóságot a következő szabványok alapján helyszíni kopásállóságot mérő eszközzel vizsgálták meg: – EN 13892-4 (BCA kopási ellenállás) vizsgálata során mért kopástesztek eredményei szerint megfelel a vonatkozó szabványokban meghatározott „Nagyon magas igénybevétel” kritériumainak, mind 800-as, mind 1600-as fordulatszám mellett vizsgálva.

· Epoxi Padlók:
A műgyanta padlók a csiszolt beton felületekkel szemben kevésbé kopás állóak. A Superfloor felületek akár 25%-al nagyobb kopásállósági értékeket produkálhatnak, mint az epoxival bevonatolt padlók (amely értéket leginkább az epoxi bevonat vastagsága határozhatja meg.)

 

9. Esztétika/fényesség:

· Husqvarna Superfloor Csiszolt Betonpadlók:
A Superfloor megoldások, olyan modern padlómegoldások, amely a minimalista, letisztult vonalat követve, kimagaslóan jó megjelenésűek bármely környezetben (legyen az egy lakás nappalija, eladótér vagy egy raktár helyiség). Az ilyen padlókon mért fényvisszaverődés értéke is a magas kategóriába sorolható (ha azt a megfelelő Superfloor koncepcióval csiszolják fel), amely nem csak tisztább és komfortosabb munkakörnyezetet biztosít, de hozzájárul a világítás költségeinek csökkentéséhez is – „a megvilágítás mértéke akár 15-30%-al is csökkenthető, a kívánt fénymennyiség eléréséhez.” Igény szerint a csiszolt beton padlók színezhetők vagy felületük mintázható, logózható így megfelelve azoknak a követelményeknek, amelyeket bármely más padlótípussal szemben támaszthatnánk..

· Epoxi Padlók:
Az epoxi padlók megjelenésbeli sokszínűségüknek köszönhetően igen népszerű választás sok esetben. Ám a kor előrehaladtával idejét múlt megoldásnak számíthat azok számára, akik a tiszta, letisztult, hosszú élettartalmú és funkcionális vonalat szeretnék követni padlóépítés szempontjából. Fényvisszaverő képességük elég jó, bár egy csiszolt beton felület értékeihez képest 50%-al alacsonyabb értékeket érnek csak el.

esztetikus csiszolt beton
Legutóbbi hozzászólások
  Maradj Naprakész!

  Kapcsolódó tartalmak

  A felület előkészítés ÚJ KORSZAKÁBA lépünk!

  husqvarna megoldások Burkoló vállalkozások FIGYELEM! – A felület előkészítés ÚJ KORSZAKÁBA lépünk! – avagy hogyan csökkents minimálisra a felület előkészítéssel és kiegyenlítéssel járó stresszt, miközben

  Inspiráló padlómegoldások a fenntartható jövőért

  husqvarna Superfloor inspiráló padlómegoldások a fenntartható jövőért Hozd felszínre a Betonpadlók hihetetlen Szupererejét! A betonpadló felülete alatt található a Husqvarna Superfloor ™, az eredeti csiszolt betonpadló, amely